Undervisere
Kenan Hansen
Jeg er autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi og certificeret mindfulnesslærer. Jeg holder kurser i mindfulness for privatpersoner, behandlere, virksomheder og institutioner. Til daglig anvender jeg mindfulness og kognitiv terapi i psykoterapi og supervision.
Jeg har en uddannelse indenfor Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School i USA. Desuden er jeg undervist af prof. Jon Kabat-Zinn (MBSR), prof. Jean Kristeller (Mindful Spisning) og Thich Nhat Hanh (Zen).
Samtidig har jeg selv praktiseret mindfulness i mange år og har en stor erfaring med undervisning i mindfulness. Derudover har jeg haft mange kurser og retreats i både Danmark og udlandet – herunder Great Vow Zen Monastery, Oregon i USA, Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi i Danmark, Shambhala Meditation Center i Frankrig og Vipassana International Academy i Indien.
Ivan Højgaard Hansen
Jeg er uddannet psykolog i 2008 fra Københavns Universitet med speciale i mindfulness i behandlingen af post traumatisk stressforstyrrelse (PTSD).
I 2008 gennemførte jeg Skandinavisk Yoga- og Meditationsskoles 3-måneders intensive Sadhana-retreat. Herefter startede jeg praksis op som selvstændig psykolog, hvor mindfulness som psykoterapeutisk tilgang har stået centralt.
I 2011 udgav jeg en bog gennem Frydenlund Forlag med titlen: Mindfulness og yoga i helingen af PTSD” og har således gennem en årrække arbejdet på både et teoretisk og praktisk plan med mindfulness.
Mindfulness betyder i sin essens at være nærværende med en accepterende attitude, lige der, hvor man befinder sig. Skønt mindfulness således er ret simpelt som koncept, er mindfulness-praksis også noget man udvikler og forfiner over tid. Det er et koncept man aldrig bliver færdig med, hvorfor det også kan kaldes en livspraksis. Nogle gang forekommer nærværet lettilgængeligt og fuldkommen åbenlyst for en, mens man andre gange må lede lidt efter det.
I min formidling af mindfulness bestræber jeg mig på at belyse hvordan mindfulness kan genfindes når man har mistet kontakten til det, og hvordan man gennem daglige rutiner kan vedligeholde nærværet i ens dagligdag.