Mindfulness for forældre

mindfulness kursus for foraeldre

Mindfulness for forældre

Mindfulness er ikke kun for voksne individer, men kan også bruges i relationen mellem forældre og barn. Som forælder er vores børn det dyrebareste og største ansvar i livet, og må man som forælder føre an, og være en god rollemodel for vores børn – samt at motivere dem til at træffe gode valg for dem selv, så de kan få en hverdag i balance.

Livet kan være rigtig vanskeligt, især hvis man som barn er ”på vej” ud i verden, og skal fordøje en masse indtryk og udfordrende sociale situationer på ganske få år. I stedet for kun at forholde sig til det fysiske helbred, kan man også opfordre sit barn til at passe på sit mentale helbred ved hjælp af mindfulness. Du kan utroligt let lære dit barn kontrollere sit stressniveau, samt at være i kontakt med sig selv, ved hjælp af nogle simple øvelser.

Kommuniker med dit barn
Der er mange følelsesudladninger i løbet af et barns dag, og et de allervigtigste værktøjer du kan give dit barn, er at kommunikere åbent og ærligt om hvordan de har føler. Vigtigst af alt er det at snakke med dem om, hvordan man kan overvinde den indre angst eller frustration ved brug af enten dem selv, en ven eller en anden voksen. På den måde får dit barn bearbejdet dagens både positive og negative indtryk på en tryg og konstruktiv måde.

På den måde lærer du dit barn at lære sig selv at kende. Man skal ikke underkende hvor vigtigt det er, at føle man kan stole på sin egen dømmekraft, eller at vide præcis hvor man skal søge hen i sig selv, hvis man føler frustration, angst, sorg o. lign.

Derfor vil kommunikationen være dit ultimativt stærkeste Mindfulness-værktøj i hverdagen, når du skal hjælpe dit barn på vej til at blive en glad og afbalanceret voksen.

spacer